ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤ1  |  Πέμπτη 15 Δεκ 2011 -- Γιορτάζει: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΑΝΘΗ, ΣΥΛΒΙΑ, ΣΩΣΣΑΝΑ
Εγγραφή
ANT1 News
ONLINE ΕΙΔΗΣΕΙΣ SHOWBIZ ANT1 WEB TV FORUMS ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
*
ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΓΕΝΙΚΑ Aναζήτηση βάσει τίτλου
Πηγή:...  Δημιουργία:24/9/2007 12:51 μμ  Τελευταία ενημέρωση:24/9/2007 12:51 μμ 

Χαρτονομίσματα ΕυρώΑλματα στη βαθμολογία των πιο διεφθαρμένων χωρών φαίνεται ότι κάνουμε χρόνο με το χρόνο και κατακτάμε την κορυφή.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα, η Ελλάδα είναι η δεύτερη πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη των "25" μετά την Πολωνία και 54η σε σύνολο 163 χωρών.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η Βουλγαρία και η Ρουμανία, οι οποίες κατέχουν αντίστοιχα την 57η και 87η θέση μεταξύ 163 χωρών θα είναι μεταξύ των πλέον διεφθαρμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μόλις ενταχθούν στους κόλπους της.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, "πρωταθλητές" στη διαφθορά αναδεικνύονται η Αϊτή, η Μιανμάρ και το Ιράκ.

"Η διαφθορά παγιδεύει εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια", τονίζει η πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας Ουγκέτ Λαμπέλ. "Παρά τα δέκα χρόνια προόδου για τη θέσπιση νόμων κατά της διαφθοράς, τα αποτελέσματα της έκθεσης του 2006 καταδεικνύουν ότι πολλά μένουν να γίνουν ώστε να διαπιστωθούν σημαντικές βελτιώσεις στη ζωή των πιο φτωχων πολιτών στον κόσμο.

Ο κατάλογος του 2006 που περιλαμβάνει 163 χώρες, βαθμολογεί τις διάφορες χώρες σε μια κλίμακα από το 0 (πολύ γενικευμένη διαφθορά) έως το 10 (καθόλου διαφθορά), με βάση σφυγμομετρήσεις και εκθέσεις ανεξάρτητων οργανισμών όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Η διαφθορά είναι η πλέον διαδεδομένη στην Αϊτή (1,8) που καταλαμβάνει την τελευταία θέση στον κατάλογο, ενώ ακολουθούν η Μυανμάρ, το Ιράκ και η Γουινέα (1,9). Πέρυσι οι χώρες με τη μεγαλύτερη διαφθορά ήταν το Τσαντ, το Μπανγκλαντές και το Τουρκμενιστάν.

Οι χώρες - πρότυπα με τη μεγαλύτερη διαφάνεια είναι η Φινλανδία, η Ισλανδία και η Νέα Ζηλανδία.

Ακολουθούν η Δανία (9,5), η Σιγκαπούρη (9,4), η Σουηδία (9,2) και η Ελβετία (9,1). Η Γερμανία καταλαμβάνει τη 16η θέση (8,0), ενώ η Γαλλία μοιράζεται τη 18η θέση στον κατάλογο με την Ιρλανδία (7,4) όπως το 2005.

Σύμφωνα με την οργάνωση, η διαφθορά παραμένει γενικευμένη στον κόσμο με τα 3/4 των χωρών που εξετάστηκαν να λαμβάνουν βαθμολογία κάτω του 5, από τις οποίες είναι σχεδόν το σύνολο των φτωχών χωρών. Μόνο δύο αφρικανικές χώρες (Μαυρίκιος και Μποτσουάνα) ξεπερνούν το μέσο όρο στη βαθμολογία.

Η παρουσία των πλούσιων δημοκρατικών χωρών στην κορυφή του καταλόγου επιβεβαιώνει, σύμφωνα με την οργάνωση, τη σχέση μεταξύ των προσπαθειών για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της οικονομικής ευημερίας. Ωστόσο, η μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) υπογραμμίζει ότι οι ανεπτυγμένες χώρες απέσπασαν φέτος καλή βαθμολογία, ενώ εξακολουθούν να πλήττονται από σκάνδαλα.

Το επίπεδο αντίληψης της διαφθοράς επιδεινώθηκε σημαντικά στη Βραζιλία, την Κούβα, το Ισραήλ, την Τυνησία και τις ΗΠΑ οι οποίες υποβαθμίζονται στην 20ή θέση (7,3) από την 17η που κατείχαν πέρυσι.

Αντίθετα, πρόοδος έχει σημειωθεί στην Αλγερία, τη Δημοκρατία της Τσεχίας, την Ινδία, την Ιαπωνία, τη Λετονία, το Λίβανο, το Μαυρίκιο, τη Σλοβενία, την Τουρκία και το Τουρκμενιστάν.

Κατά τη Διεθνή Διαφάνεια, "αυτοί που διευκολύνουν τη διαφθορά", που βοηθούν τις πολιτικές ελίτ στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ή στην προστασία περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν με αθέμιτο τρόπο, είναι υπεύθυνοι για τα κακά αποτελέσματα που παρουσιάζουν ορισμένες χώρες.

Η ΜΚΟ ζητά την υιοθέτηση κώδικα κατά της διαφθοράς, την επιβολή νομικών κυρώσεων και καλύτερο έλεγχο των οικονομικών παράδεισων.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ -  Τελευταίες Ειδήσεις
«Πράσινος δακτύλιος» από τον Μάιο
Το νέο «Πράσινο» Δακτύλιο παρουσίασε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
 15-Δεκ 10:53 Απελευθέρωση ταξί στη βάση συγκοινωνιακών κριτηρίων
 15-Δεκ 15:39 ΥΠΕΚΑ: Τουλάχιστον 162.500 δηλώσεις αυθαιρέτων
 15-Δεκ 17:40 Σύλληψη 54χρονου που λάμβανε «μαϊμού» επιδόματα
 15-Δεκ 07:59 Στάση εργασίας η ΑΔΕΔΥ, με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία
 15-Δεκ 10:48 Εισήγηση για αναίρεση καταδίκης για Εφραίμ, Αρσένιο
 15-Δεκ 10:32 Διώξεις για κακούργημα για ληξιπρόθεσμα χρέη
 14-Δεκ 12:10 Κανονικά λειτουργεί σήμερα το Μετρό της Αθήνας
 14-Δεκ 08:07 Έντονη διαμαρτυρία των φαρμακοποιών
 14-Δεκ 20:56 Ζημιές από την κακοκαιρία σε Κέρκυρα και Λέσβο
 14-Δεκ 20:48 «Ξέφραγο αμπέλι» οι φυλακές
 14-Δεκ 10:19 Φορομπλόκο και στις μεταβιβάσεις ακινήτων
 14-Δεκ 12:53 Διεκόπη για την Τρίτη η δίκη για τους «Πυρήνες»
 14-Δεκ 15:35 Διευκρινίσεις για την εφεδρεία και τη μείωση σύνταξης
  Tελευταίες Ειδήσεις
Σαμαράς: Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μεταβατική
Κατά της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι προσωρινή και μεταβατική, επανέλαβε ο κ. Σαμαράς.
«Πράσινο φως» για εκκρεμότητες Μεσοπρόθεσμου
Πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία ρυθμίζονται μια σειρά από θέματα κατεπείγοντος χαρακτήρα που σχετίζονται με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο. Παράταση για πλειστηριασμούς.
Προβάδισμα άνω των 13 μονάδων για τη ΝΔ
Το νέο πρόγραμμα συζήτησαν Παπανδρέου και τρόικα
Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής
Πούτιν: «Αποδεκτές οι διαδηλώσεις»
Πανευρωπαϊκή λιτότητα
«Πράσινος δακτύλιος» από τον Μάιο
Νέα μέτρα φέρνει η «μαύρη τρύπα»
Εν αναμονή των πρωτοβουλιών του Γ. Παπανδρέου
Οριακή άνοδος στο ΧΑ
Παρέμβαση εισαγγελέα λόγω καταγγελιών Σπινέλλη
Σύλληψη 54χρονου που λάμβανε «μαϊμού» επιδόματα
Ρομπάι: Σύνοδος κορυφής περί τα τέλη Ιανουαρίου
Συνεδρίασε το νέο ΔΣ του ΕΒΕΑ
*
*
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
*
© 2008 ANTENNA Internet. Η χρήση του web site σημαίνει την αποδοχή των όρων χρήσης. Design & Development by ANTENNA Internet

https://bestliftchair.net/